Перейти до основного вмісту

Інтернет-магазин на wordpress. Чи варто?

 Застрягли і не знаєте, чи варто робити інтернет-магазин на wordpress? Звісно так! Раз ви шукаєте таку пораду, значить немає досвіду в створенні магазинів на фреймворках і немає бажання купувати «подобу магазину» на маркетплейсах. Я особисто створив кілька штук і вони нормально працюють ось уже 3 роки.

Але тут є багато підводних каменів для початківців. Спочатку поговоримо про них, щоб потім не виникало сумнівів в неправильному старті.

Wordpress


Хостинг

Інтернет-магазин на wordpress з товаром від 5000 одиниць (з фільтрами) не спритно працювати на звичайному шаред хостингу. Тут хоча б мінімальний VPS треба. Але якщо у вас невеликий магазинчик - беріть середній тариф. Я останні 5 років використовую хостинг Україна. Більш детально описано в статті про хостинг для магазину на вордпрес + вукомерс.

Установка Woocommerce

Woocommerce - основний плагін, який перетворює звичайний сайт на вордпрес в інтернет магазин. Він мультифункціональний і повністю безкоштовний. Не ведіться на рекламу незрозумілих розширень для магазину на wordpress. Відразу встановлюйте вукомерс.

Добавити плагін woocommerce

Для кращого розуміння плюсів і мінусів я їх перерахую:

Що є в базовому інтернет-магазині wordpress + woocommerce:

  • Категорії, атрибути, картки товару, корзина, сторінка замовлення, сторінка «загальний каталог» (shop).
  • Можливість створювати фільтри по атрибутах.
  • Можливість створювати варіативний і згрупований товар, продавати цифровий товар.
  • Базова опція імпорту-експорту товару в форматі csv (раніше не було).
  • Вибір валюти магазину.
  • Кілька способів оплати: готівка, банк, paypal, купони зі знижками (можна створювати купони самостійно і встановлювати правила для їх активації).

Чого немає в базовому інтернет-магазині wordpress + woocommerce:

  • Немає можливості відображати товар в декількох валютах одночасно.
  • Немає встановленого за замовчуванням дизайну (теми). Тему можна вибрати з каталогу безкоштовних тем прямо в адмінці (зовнішній вигляд> теми), але якщо інтернет-магазин на wordpress створюєте на довгі роки, тоді варто брати преміум тему. Більш докладно в статті «огляд тем вукомерс«. Мало не забув - від теми багато що залежить. Хороша тема додає в магазин багато корисних функцій, забезпечує швидке завантаження сторінок, має функцію ajax завантаження, постійно оновлюється і так далі.
  • Рідний редактор товару погано працює з масовими змінами. Доводиться ставити додатковий ajax редактор товару.
  • Немає функціоналу для SEO і можливості підключити аналітику відвідувань за замовчуванням. Треба встановлювати, але це не складно (я використовую seo плагін Rank Math).
  • Інформація про нові замовлення приходить тільки на зазначену вами пошту. Для sms, viber і т. д. треба встановлювати додатковий модуль.
  • Немає листів покупцям з проханням залишити відгук про покупку (але також є безкоштовний плагін для цього).

Поради для тих, хто ще думає, чи вартий інтернет-магазин на wordpress їх сил і часу

Якщо ви не профі в php або python або іншому кодуванні, але хочете свій повноцінний сайт, де можна додавати згодом будь-яку потрібну опцію без обмежень, швидко знайти матеріал з інструкціями, тоді сміливо створюйте.

Тут у вас не будуть стягувати комісію з кожної угоди, як це роблять на торгових майданчиках. Не набридатиме дзвінками менеджер майданчику з домовленостями про покупку реклами або нових опцій. Є безліч плагінів і хуків для вирішення практично будь-якої задачі. Багато хороших плагінів повністю безкоштовні, встановлюються в два кліка, оновлюються в один клік і рідко конфліктують з магазином після оновлення.

Зі свого досвіду скажу, чого робити не можна:

  • Міняти тему (шаблон) магазину після його створення. Краще відразу вибрати нормальний шаблон. Інакше стара тема залишить багато свого коду (функцій) і сайт стане повільним, а це катастрофа. Якщо з шаблоном не вгадали - для вас буде простіше перевстановити на хостингу вордпрес з нуля (старі папки і базу видалити).
  • Встановлювати бездумно багато плагінів. Модулі перевантажують інтернет-магазин, відкривають дірки для злому. Викликають глюки і повна відмова в роботі магазину. З цього, треба вибирати тільки перевірені, реально корисні і легкі плагіни (дивіться скільки людей скачало), які часто оновлюються (сумісні з поточною версією wordpress). Для створення багатьох функцій досить вставити шматочок коду в файл function.php вашої теми (дочірньої теми), а не встановлювати цілий плагін. Щодо налаштування вордпрес - практично будь-яке питання можна вирішити, поставивши запитання в пошуковику.
  • Завантажувати преміум тему або преміум плагін на торрентах або інших файлообмінниках. Підхопите вірус і приховані посилання з ймовірністю 1000%. Перевірено автором статті особисто кілька разів).
  • Встановлювати Slider Revolution навіть якщо він йде разом з темою (на даний момент він сильно перевантажує сайти).

Що треба зробити:

  • Встановлювати тільки преміум тему. Безкоштовні не мають достатнього функціоналу, нормальних оновлень і служби підтримки. Мені особисто сподобалася тема Woodmart, на якій працюють 4 моїх інтернет-магазини на wordpress.
  • Поставити захист від злому. Я ставлю плагін All In One WP Security & Firewall.

Вибрати нормальний хостинг, з яким зручно, безпечно і легко.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно вибрати хостинг

 Правильний вибір хостингу для вашого сайту може бути складним процесом, і ви не повинні сприймати його легковажно. Отже, які фактори ви повинні враховувати при виборі веб-хостингу? У цій статті описані корисні поради щодо вибору кращого хостинг-провайдера: швидкість надійність безпека З такою великою кількістю хостингових компаній нелегко дізнатися, з якою з них працювати, і це рішення не треба приймати навмання. Ваші потреби Вибір «кращого» хостингу буде залежати від його унікальних потреб. Наприклад, якщо ви хочете почати працювати з WordPress, вам краще всього вибрати хостинг , який популярний серед користувачів WordPress. Якщо ви плануєте запустити інтернет-магазин, вам знадобиться хост, який зможе розмістити програмне забезпечення і витримувати величезну кількість операцій. Перш ніж почати покупку веб-хостингу, сядьте і схематично розпишіть, що вам потрібно від нього. Розглянемо наступні питання: Який тип сайту ви будете створювати? Наприклад, ви будете працювати з WordPress або

Як набрати підписників в інстаграм

 Коли справа доходить до розкрутки, не так легко буде набрати підписників в інстаграм в 2021 році, як це було в 2019 і в 2020-му. З більш ніж 1 мільярдом користувачів в місяць, ультра-розумним алгоритмом і безліччю креативних брендів, інстаграм - це дуже конкурентне місце, якщо ви хочете розширити свій аккаунт і збільшити кількість фоловерів. Тому, якщо ви дійсно хочете виділитися, показати свій бренд і залучити більше підписників в Instagram, вам потрібно працювати розумніше і старанніше. У статті ви дізнаєтеся про нові способи охоплення цільової аудиторії і залучення більшого числа читачів в Instagram: Отримайте більше підписників Інстаграм з фірмовим і повним профілем Якщо ви хочете отримати більше послідовників instagram на 2021 рік, вам потрібно звернути увагу на те, як виглядає ваш профіль Instagram в цілому. Ваша подача - це перша можливість зробити відмінне враження і спонукати людей натиснути кнопку «підписатися». А оскільки ваш профіль в Instagram стає таким же важливим, як