Перейти до основного вмісту

Як правильно вибрати хостинг

 Правильний вибір хостингу для вашого сайту може бути складним процесом, і ви не повинні сприймати його легковажно. Отже, які фактори ви повинні враховувати при виборі веб-хостингу? У цій статті описані корисні поради щодо вибору кращого хостинг-провайдера:

  • швидкість
  • надійність
  • безпека

З такою великою кількістю хостингових компаній нелегко дізнатися, з якою з них працювати, і це рішення не треба приймати навмання.

Ваші потреби

Вибір «кращого» хостингу буде залежати від його унікальних потреб.

Наприклад, якщо ви хочете почати працювати з WordPress, вам краще всього вибрати хостинг, який популярний серед користувачів WordPress. Якщо ви плануєте запустити інтернет-магазин, вам знадобиться хост, який зможе розмістити програмне забезпечення і витримувати величезну кількість операцій.

Хостинг

Перш ніж почати покупку веб-хостингу, сядьте і схематично розпишіть, що вам потрібно від нього. Розглянемо наступні питання:

  • Який тип сайту ви будете створювати? Наприклад, ви будете працювати з WordPress або створювати статичний HTML-сайт?
  • Чи будете ви створювати більше одного сайту? Деякі хости дозволяють створювати кілька сайтів з одного облікового запису.
  • Який обсяг трафіку ви очікуєте отримувати щомісяця? Це допоможе визначити, скільки ресурсів вам потрібно. Якщо ви плануєте збільшувати свій трафік з часом, вам може знадобитися хост, який пропонує масштабованість в своїх пакетних пропозиціях.
  • Які технічні вимоги вам будуть потрібні для вашого сайту? Більшість мов програмування, таких як HTML і CSS, не пред'являють особливих вимог, але, наприклад, якщо ви працюєте з PHP, вам потрібно знайти хост, який зможе задовольнити цю мову.

php

  • Вам потрібні додаткові функції, такі як хостинг електронної пошти або сертифікат SSL? Переконайтеся, що обраний вами хостинг пропонує те, що ви шукаєте (і за розумною ціною).
  • Який у вас місячний бюджет? Знання цього може допомогти вам відсіяти певні хости і пакети, перш ніж витрачати час на порівняння функцій хостів за межами вашого діапазону.

Швидкість і надійність хостингу

Одна з найбільш важливих речей, яку слід враховувати при виборі хостингу, це надійність хоста і показники часу безвідмовної роботи. Очевидно, ви хочете, щоб ваш сайт працював постійно. Навіть кілька хвилин простою в день можуть привести до втрати прибутку і погіршення якості обслуговування клієнтів.

Хоча жоден хост не може гарантувати, що їх сервери будуть працювати в 100% випадків, багато компаній мають час безвідмовної роботи в 99,5% і вище. Уникайте хостингових компаній з показниками нижче 99 відсотків.

Параметри сервера

На ринку доступні різні типи хостингових серверів: загальний, VPS, виділений і хмарний хостинг.

Загальний хостинг

Загальний хостинг часто є кращим вибором для початківців блогерів і власників особистих веб-сайтів, оскільки це найдешевший вид веб-хостингу, який коштує від 5 до 10 доларів в місяць.

шаред хостинг

На загальному хостингу ви будете ділитися ресурсами вашого сервера з іншими користувачами, що означає, що ви платите менше за хостинг, оскільки його вартість розподіляється між іншими користувачами.

Хто повинен використовувати звичайний хостинг?

Як правило, якщо ви отримуєте менше 5000 відвідувачів в місяць, краще використовувати звичайний віртуальний хостинг. Коли ваш сайт стає більше і ви отримуєте більше відвідувачів, ви можете перейти на більш потужний сервер.

Загальний хостинг: дешевший, простий в обслуговуванні; обмежене управління сервером і потужність.

VPS хостинг

Virtual Private Server (VPS) хостинг схожий на віртуальний хостинг в тому, що він розділяє один фізичний сервер. Різниця в тому, що у вас є свої власні серверні ресурси, які відділені від інших користувачів.

З VPS-хостингом це практично крок вперед від загального хостингу з точки зору потужності і швидкості, але він все ж дешевше, ніж отримання власного виділеного сервера. Залежно від використовуваного процесора і пам'яті (ОЗУ) хостинг VPS може коштувати від 50 до 200 доларів на місяць.

vps хостинг

VPS хостинг: більше контролю і потужності на сервері; дорожче, ніж віртуальний хостинг.

Хмарний хостинг

Хмарний хостинг об'єднує сотні окремих серверів в один гігантський сервер. Ідея хмарного веб-хостингу полягає в тому, що ви можете легко масштабувати і оновлювати потреби вашого сервера, коли це необхідно.

Наприклад, якщо ви несподівано зіткнулися з незвичайно великим обсягом веб-трафіку, вам не потрібно турбуватися, оскільки хостинг компанії може легко впоратися зі зростанням трафіку, додавши додаткові ресурси сервера.

Ціни на хмарний хостинг мають тенденцію змінюватись, так як вони зазвичай використовують форму структури ціни з платою за те, що ви використовуєте.

Хмарний хостинг: надзвичайно гнучкий і економічний.

Виділений хостинг

Хостинг на виділеному сервері - це коли у вас є весь фізичний сервер, виділений для вашого сайту. Ви не тільки повністю контролюєте свої ресурси сервера, але вам також не потрібно турбуватися про те, що інші сайти будуть використовувати ваші ресурси і сповільнювати роботу вашого сайту.

Для великих сайтів зазвичай рекомендується виділений сервер для обробки великої кількості трафіку. Вартість виділеного сервера значно вище, ніж віртуального хостингу.

Виділений хостинг: велика потужність сервера і повний контроль над сервером.

Корисна порада:Загальні веб-хости є потужними і, як правило, їх досить для нових користувачів. Якщо ви очікуєте, що ваш сайт буде рости дуже швидко, подумайте про придбання віртуального приватного (VPS) або виділеного сервера для більшої обчислювальної потужності, обсягу пам'яті, дискового простору і, можливо, навіть поліпшених функцій безпеки.

Авторитетні хостинг компанії пропонують всі чотири варіанти хостингу (Shared / VPS / Виділений / Cloud).

Домен

Доменні імена дешеві - настільки дешеві, що часто важко встояти перед тим, щоб не володіти більш ніж одним. Згідно з даними опитування, проведеного Web Hosting Talk, 80% користувачів володіють більш ніж 5 доменами, а більше 20% володіють більш ніж 50!

Для розміщення цих додаткових доменів нам потрібно додаткове місце на хостингу. Ось чому важливо мати обліковий запис, який дозволяє додавати кілька доменів.

Шукайте веб-хостинг з аддоном домену більш ніж 50

Відверто кажучи, більшість недорогих компаній, що надають загальний хостинг, в даний час дозволяють використовувати як мінімум 25 додаткових доменів в одному обліковому записі, але в цьому не можна бути впевненим. Кілька років тому я був неуважний і зареєструвався на веб-хостингу, який допускає тільки один домен. На жаль, в той час у мене було більше 10 припаркованих доменів. Не повторюйте мою помилку - перевірте ліміт на домени перед покупкою.

Корисна порада: Addon Domain = окремий веб-сайт з іншим доменом, який ви можете розмістити на веб-хості; Припаркований домен = додатковий домен, який ви «паркуєте» для переадресації домена або хостингу електронної пошти.

Реєстрація та ціни на продовження

Хостинг-пропозиції, особливо для віртуального хостингу, зазвичай найдешевші при реєстрації. Майте на увазі, що вони часто мають набагато вищу ціну продовження, тому будьте обережні, перш ніж натискати «купити» на тому плані, який пропонує вам реєстраційну ціну зі знижкою 80%!

Це галузева норма.

Якщо ви не захочете переключатися між двома або трьома веб-хостами кожні два роки, неможливо уникнути дорогих витрат на оновлення. Щоб уникнути неприємних сюрпризів, переконайтеся, що ви згодні з цінами продовження до реєстрації.

Корисна порада: один з найшвидших способів зробити це - натиснути Ctrl + F і виконати пошук за ключовим словом «продовження».

Політика повернення і безкоштовний пробний період

  • Якщо ви вирішите скасувати свій хостинг-план протягом пробного періоду, чи надає компанія повну гарантію повернення грошей?
  • У чому полягає політика повернення хостингової компанії після закінчення пробного періоду?
  • Чи є плата за скасування або додаткові збори?

Це деякі основні питання, відповіді на які ви повинні отримати до реєстрації.

Важливо знати, як ваш хостинг-провайдер обробляє повернення клієнтів, щоб ви не втратили занадто багато грошей, якщо щось піде не так.

Є деякі хостингові компанії, які стягують абсурдно високі збори за скасування, коли користувачі скасовують свої облікові записи протягом пробних періодів. Уникайте цих провайдерів за всяку ціну! З іншого боку, деякі хостингові компанії надають гарантії повернення грошей в будь-який час, коли ви можете попросити відшкодування за пропорційною ставкою після закінчення пробного періоду.

Основні функції в веб-хостингу

Звичайно, деякі речі, такі як управління файлами і статистика сайтів, майже завжди присутні. Також скрізь є менеджер ftp / sftp, установка в один клік і управління DNS. Крім того, переконайтеся, що ви можете редагувати файл .htaccess.

У будь-якому випадку, мета програми установки в один клік - зробити ваше життя набагато простіше. Це свого роду майстра установки, які допоможуть вам встановити такі речі, як WordPress, Joomla, Drupal або безліч інших веб-додатків. Все, що вам потрібно зробити, це заповнити деякі поля і, можливо, вказати каталог шляху.

FTP / SFTP доступ

Доступ по FTP / SFTP неоціненний для безпечного переміщення великої кількості файлів. Деякі хости намагаються обійтися тільки файловим менеджером.

Доступ до файлів .htaccess

Файл .htaccess також надзвичайно потужний і може допомогти вам внести адміністративні зміни на рівні сайту. Він контролює практично все, від перенаправлень до аутентифікації і управління паролями, і буде мати життєво важливе значення в якийсь момент в ваших майбутніх починаннях.

Ці базові функції просто необхідні. Ви не повинні погоджуватися з хостинг-провайдерами, які їх не поставляють.

Особливості інтернет-магазину

  • Чи використовуєте ви якесь спеціальне програмне забезпечення для кошика покупок?
  • Вам потрібно обробляти бізнес-транзакції на вашому сайті?
  • Вам потрібна спеціальна технічна підтримка?

Якщо так, то вам важливо вибрати веб-хостинг з достатньою підтримкою функцій електронної комерції. Сертифікація SSL, виділена IP-адреса і установка програмного забезпечення для кошика покупок в один клік - ось деякі з необхідних функцій / підтримки.

Проста у використанні панель управління хостингом

Дуже важлива зручна панель управління з широкими функціональними можливостями, так як це мозок вашого профілю.

Не має значення, чи є це cPanel або Plesk або навіть сторонньої панеллю керування, якщо вона зручна для користувача і поставляється з усіма необхідними функціями. Без відповідної панелі управління ви залишитеся в залежності від персоналу служби технічної підтримки хостингу - навіть якщо все, що вам потрібно, це якийсь базовий сервіс.

хостинг панель

Призупинення облікового запису: які обмеження?

Ось про що не скаже вам більшість сайтів, присвячених огляду хостингу: хостингові компанії відключать і призупинять роботу вашого профілю, якщо ви використовуєте занадто багато ресурсів процесора або порушуєте правила.

Реальність безлімітного хостингу

Ви, можливо, стикалися з терміном «Необмежений хостинг» у деяких популярних провайдерів. Необмежений хостинг - модне слово, яке використовувалося багатьма провайдерами віртуального хостингу для опису їх здатності надавати необмежене сховище і пропускну здатність.

На жаль, більшість безлімітних хостингових рішень набагато більш обмежені, ніж ви думаєте.

Справа в тому, що план «Необмежений хостинг» є «необмеженим», тільки якщо ви використовуєте менше ресурсів сервера, доступних для вас.

Всупереч поширеній думці, пропускна здатність і простір для зберігання не обмежуються компаніями. Замість цього, процесор і пам'ять обмежені.

Наприклад, веб-сайт з 5000 відвідувачів в день може не впоратися з трафіком, якщо є обмеження на пам'ять і потужність процесора, незважаючи на достатню пропускну здатність сервера.

Компанії нерідко включають обмеження на одночасне з'єднання з базою даних або кількість циклів ЦП, які може використовувати обліковий запис.

По суті, він схожий на шведський стіл «все, що ви можете з'їсти», так як хостинг-провайдер надає вам доступ до «необмежених» ресурсів, але ви збираєтеся використовувати тільки розумну кількість.

Диявол криється в деталях

Незважаючи на те, що існують обмеження для «безлімітних» планів, вони все ще досить високі. Прочитавши дрібний шрифт в Умовах обслуговування компанії, ви отримаєте більш чітке визначення обмежень, які вони накладають на послуги необмеженого хостингу. Вам буде сказано десь в положеннях і умовах, що ваш обліковий запис може бути припинено через надмірне використання ресурсів - зазвичай вони просто не скажуть вам, скільки. Також цілком очевидно, що майже ВСІ веб-хости не допустять розміщення будь-яких нелегальних файлів і / або сервісів. Так що, якщо ви маєте намір запустити сайт, що дозволяє людям завантажувати піратські файли, вам, швидше за все, не пощастило.

Знання лімітів вашого облікового запису допоможе вам зрозуміти дві речі:

  • Наскільки щедрі (або скупі) ваші веб-хости, включені до короткого списку - чи слід вам використовувати цей або інший хост з менш суворими обмеженнями?
  • Наскільки прозора ваша хостинг компанія - Чи можете ви довіряти словам, що виходять від вашої хостинг компанії? Чесні хостингові компанії зазвичай мають дуже чіткі рекомендації щодо обмежень аккаунта і умов їх обслуговування.

Якщо ви хочете розмістити облікові записи електронної пошти разом з вашим сайтом, вам слід ознайомитися з функціями електронної пошти перед реєстрацією. Більшість хостингових компаній матимуть можливість розміщувати свою власну електронну пошту (щось на зразок email@yourdomain.com), але завжди краще перевірити і бути впевненим в цьому.

У разі, якщо функції електронної пошти не надаються, немає нічого складного. Існує кілька способів володіти обліковим записом електронної пошти на своєму власному домені. Наприклад, G Suite - це сервіс, пропонований Google, який дозволяє вам мати власні електронні адреси, розміщені на їхніх серверах. Він починається з 5 доларів на користувача в місяць.

Період підписки

Не дивуйтеся, якщо ви виявите, що деякі веб-хости змушують своїх клієнтів укладати необгрунтовано довгі контракти. Чи варто укладати довгострокові контракти на хостинг? Відповідь - «Ніколи не реєструйтеся на веб-хостингу протягом більше двох років поспіль, якщо тільки вони не пропонують чіткі гарантії повернення грошей в будь-який час».

Корисна порада: хостингові компанії зазвичай пропонують кращі пропозиції, коли користувачі йдуть на більш тривалі періоди підписки. Знижки відмінні; але я настійно рекомендую користувачам не робити передоплату більше 2 років. Технології розвиваються швидко, і ваші потреби будуть значно відрізняться за короткий час.

Створення резервних копій сайту

Комп'ютери ламаються, обладнання виходить з ладу, це факти життя. Навіть смерть і податки є. Ваш сайт також буде вразливий до цих чинників, або, можливо, хакер проник в ваш блог і замінив ваш файл index.php. Може бути, вся ваша база даних обстріляна.

Якщо ваш хостинг регулярно виконує резервне копіювання сайтів, тоді нема про що турбуватися, коли відбуваються такі інциденти. Ваш хостинг-провайдер повинен бути в змозі відновити ваш повний сайт в найкоротші терміни (або, принаймні, більшу його частину).

Що стосується резервних копій, ось кілька ключових питань, які слід задати вашому хостеру:

  • Ваш хостинг регулярно робить повні резервні копії?
  • Чи можна виконати резервне копіювання сайту вручну через панель управління?
  • Чи можете ви легко створювати автоматичні резервні копії вашого сайту за допомогою завдань cron або інших програм?
  • Чи можете ви самостійно відновити файли резервних копій, щоб вам не довелося чекати, поки персонал служби підтримки зробить це за вас під час аварійного відновлення?

Онлайн чат або підтримка по телефону

Особисто я віддаю перевагу швидкому чату з хостинг-компаніями з вичерпною документацією (так я вирішую проблеми моментально). Але це тільки я. Замість цього ви можете віддати перевагу підтримці по електронній пошті або по телефону. В кінцевому рахунку, ми хочемо, щоб хтось міг миттєво кинути нам рятувальний круг, як тільки ми натиснемо кнопку SOS.

Чуйність сервера

Чуйність - час, який потрібен з моменту, коли хтось натискає на ваше доменне ім'я, поки сервер не підтвердить цей запит. Було задокументовано, що чим довше користувач очікує завантаження сайту, тим більша ймовірність, що він покине сайт ще до його завантаження.

Швидкість вашого сайту також впливає на те, як Google та інші пошукові системи оцінюють вас в результатах пошуку.

Є одне загальне правило - ціна. Найсучасніше обладнання та інфраструктура не з дешевих. Якщо ваш хост може дозволити собі брати з вас 2 долари на місяць за хостинг, все стає трохи підозріло.


Джерело: www.reactiv.top

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Інтернет-магазин на wordpress. Чи варто?

 Застрягли і не знаєте, чи варто робити інтернет-магазин на wordpress? Звісно так! Раз ви шукаєте таку пораду, значить немає досвіду в створенні магазинів на фреймворках і немає бажання купувати «подобу магазину» на маркетплейсах. Я особисто створив кілька штук і вони нормально працюють ось уже 3 роки. Але тут є багато підводних каменів для початківців. Спочатку поговоримо про них, щоб потім не виникало сумнівів в неправильному старті. Хостинг Інтернет-магазин на wordpress з товаром від 5000 одиниць (з фільтрами) не спритно працювати на звичайному шаред хостингу. Тут хоча б мінімальний VPS треба. Але якщо у вас невеликий магазинчик - беріть середній тариф. Я останні 5 років використовую хостинг Україна . Більш детально описано в статті про хостинг для магазину на вордпрес + вукомерс . Установка Woocommerce Woocommerce - основний плагін, який перетворює звичайний сайт на вордпрес в інтернет магазин. Він мультифункціональний і повністю безкоштовний. Не ведіться на рекламу незрозумілих р

Як набрати підписників в інстаграм

 Коли справа доходить до розкрутки, не так легко буде набрати підписників в інстаграм в 2021 році, як це було в 2019 і в 2020-му. З більш ніж 1 мільярдом користувачів в місяць, ультра-розумним алгоритмом і безліччю креативних брендів, інстаграм - це дуже конкурентне місце, якщо ви хочете розширити свій аккаунт і збільшити кількість фоловерів. Тому, якщо ви дійсно хочете виділитися, показати свій бренд і залучити більше підписників в Instagram, вам потрібно працювати розумніше і старанніше. У статті ви дізнаєтеся про нові способи охоплення цільової аудиторії і залучення більшого числа читачів в Instagram: Отримайте більше підписників Інстаграм з фірмовим і повним профілем Якщо ви хочете отримати більше послідовників instagram на 2021 рік, вам потрібно звернути увагу на те, як виглядає ваш профіль Instagram в цілому. Ваша подача - це перша можливість зробити відмінне враження і спонукати людей натиснути кнопку «підписатися». А оскільки ваш профіль в Instagram стає таким же важливим, як