Перейти до основного вмісту

Заробіток в інтернеті. На чому можна заробити? Мій досвід

Заробіток в інтернеті зацікавив мене в травні 2016- го. На той момент був тільки ентузіазм і рішення змінити нудне життя. Досвід і знання дорівнювали нулю.

Я, як і всі, почав гуглити запит «як заробити в інтернеті без вкладень, або з нуля». Це стандартний перший крок 90% користувачів. Всі шукають халяву. Та так, щоб відразу і без геморою.



Оновлення статті від 29.11.2019

Цю частину я дописую в листопаді 2019 го, значно пізніше написання самої статті. А саме - через 2 роки з моменту першої публікації. Вирішив одразу написати все як є.

Сьогоднішній мій заробіток це:

  • Створення клієнтам сайту або інтернет-магазину на cms wordpress з покупкою потрібного шаблону на Evanto Market.
  • Написання SEO статей для отримання сайтом пошукового трафіку (відвідуваності).
  • Створення на сайті посадочних сторінок (продає сторінка, текст і дизайн на якій здатні змусити купити товар або послугу).
  • Запуск реклами таких посадкових сторінок в Facebook, Instagram, Google.
  • Друге джерело прибутку -  блог Реактивний Копірайт. Розкручую його і заробляю на партнерських програмах. Реклама Google Adsense поки мало прибутку приность.

Всі заробітки на біржах копірайту і фрілансу на сьогодні відкинув - або платять копійки, або конкуренція не дозволяє постійно отримувати замовлення.

З цього, працюю методом прямого пошуку клієнтів в інтернет-каталогах міста або на сайтах вакансій для заробітку в режимі «гроші потрібні сьогодні». А блог - інвестиція в свій бізнес.

Розумію, що багато хто шукає халяву в інтернеті, і такий заробіток їм не до душі. Що ж, змушений вас засмутити - немає таких методів отримати гроші, тільки втратити. Єдиний метод пасивного заробітку - активно працювати пару років щоб його заслужити. Таке можливо тільки з особистим сайтом. І то якщо правильно вибрати і реалізувати стратегію.

Подальша інформація в статті не першої свіжості. Але там є цікаві варіанти, один з яких якраз про заробіток на сайтах.

Поки Ви ще тут, запам'ятайте: не ведіться на 99,9% обіцянок і посилань в статтях, які читаєш. Кругом суцільний лохотрон. Завжди важливий досвід автора публікації.

Заробіток на перегляді сайтів - «серфінг»

Серфінг - перша реклама, на яку я клюнув, як на спосіб легкого заробляння грошей прямо зараз. Так я потрапив на сайти seo.fast і seo.sprint. Суть в тому, що тобі платять за перегляд сайтів. Є й інші завдання: лайки, коментарі, репости, але їх менше. Підсумок - за 2 або навіть 3 години я заробив в інтернеті свої перші гроші - 20 російських рублів. За один перегляд сайту протягом 30 секунд платять або кілька копійок, або рубль. Тобто, працюючи 10 годин на день отримуємо приблизно 60 - 70 рублів. Віднімаємо вартість електрики і послуг офтальмолога + ціна за антиблікові окуляри, які доведеться купити, щоб не осліпнути ... Підсумок - ми в конкретних мінусах.


Навіщо на сайтах нам рекомендують такий сумнівний заробіток? Все просто - таких як ми тисячі тисяч. Автор статті ставить реферальне посилання на сайт заробітку і має відсоток з кожного, хто туди перейде з його статті і почне працювати. Він заробляє нормально завдяки величезній кількості рефералів. Це типу піраміди. Тут я торкаюся тему заробітку на своєму блозі, але про це напишу в кінці статті, бо для такого виду заробітку треба величезне терпіння і сталеві яйця.

Як можна заробляти на своїх акаунтах в соціальних мережах

Заробіток в соціальній мережі - це реальність (хоча і не така райдужна). Перевірено мною особисто. Для цього потрібно мати розкручені акаунти в декількох соціалках, а ще крутіше - свою групу або співтовариство. Свій особистий аккаунт розкрутити легко. Але ось з групами облом. Вконтакте мені так і не вдалося нормально розкрутити групу через постійні блокування облікового запису за накрутку передплатників. Інша справа - розкрутка в facebook.

Методи заробітку:

  • лайки
  • підписки на паблік і групи
  • репости в свій аккаунт
  • огляд продукту на своєму акаунті (треба писати самому)
  • реклама свого продукту або послуг
  • розкручувати сторінку конкретної компанії за гроші (SMM)

Є сайти, які платять копійки, а є інші, де трохи краще оцінюють вартість вашої роботи. Стабільна біржа - Cash Box. Тут можна отримувати гроші за огляди і реєстрації на сайтах, а не тільки за лайки і підписки. Для заробітку вам треба зареєструвати свої «майданчики» (акаунти) і пройти модерацію. Відбір майданчиків не надто жорсткий, але і заробіток не дуже (як і майже на всіх таких сайтах). Можете так само спробувати заробляти на Prospero. У Просперо я найбільше заробив написанням текстів для інтернет-магазинів і на продажу своїх статей, а це вже робота копірайтера.


Але перед тим як перейти до питання копірайтингу, розглянемо ще заробіток шляхом соціального маркетингу -SMM.

SMM - як почати

Згодом я зрозумів, що найбільше заробляють в соц мережах smm-маркетологи або адміністратори соціальної мережі якої-небудь компанії. Суть роботи - збільшення числа реальних передплатників (клієнтів) для бізнес сторінки тієї самої компанії, налагодження та запуск реклами. Спочатку пробував знайти таких клієнтів на біржах фрілансу, але там надто велика конкуренція. Багато досвідчених СММ-щиків і навіть цілих фірм по просуванню. Шансів у мене було мало. Через це я зайшов в каталог підприємств мого міста і через тиждень отримав першого клієнта (медичний центр), з яким працюю вже 2 роки. Досвід роботи з біржами реклами в соц мережах дав мені досвід і послужив стартом до більш високого заробітку в інтернеті.

Гроші за відгуки

Є такий сайт - Отзовік. Схема роботи - написання відгуків про товар і послуги. За кожен перегляд відкликання нараховують рубль або 2. Якщо не писати відгуків більше 30 днів, виплата за попередні відгуки також припиняється. Для хорошого заробітку треба писати величезну кількість відгуків. Тоді сума буде відчутною. На мій погляд величезний плюс тут в тому, що один раз написаний текст може довгий час приносити гроші. Типу інвестиції. Відгуки (огляди) треба писати довгі. Величезний плюс - з фото. Тоді на них частіше звертатимуть увагу. Писати можна про все: фільми, книги, телефони і так далі. Вибір на сайті величезний. Досить вибрати тематику або продукт в пошуковому рядку.

Заробіток в інтернеті написанням продаючих текстів

Коли я складав рекламні тексти на сайті Prospero, довелося читати багато матеріалу про те, як написати грамотний продаючий текст. Саме він цікавив клієнтів. В результаті, через 2 місяці я освоїв новий вид заробітку в інтернеті - написання продаючих текстів на сайти під замовлення. Ось оплата за написання одного такого тексту, на який у мене пішло 3 години:


Заробіток на Адвего

На біржу Адвего мене занесло в процесі пошуку роботи копірайтером. Працював ще з декількома майданчиками, але вони мені не сподобалися своїми драконівськими правилами і обмеженнями. Більшість з них в 2018-му році здулися і зникли. Адвего вижив і розширює свої можливості. Тепер там заробляють не тільки написанням текстів. Є багато замовлень на: відгуки, коментарі, перехід на сайт рекламодавця (платять у декілька разів більше, ніж на попередніх сайтах), репости, активність на форумах і в мережах. Біржа хороша для старту, щоб набратися досвіду в написанні текстів і відгуків. Рівно через місяць про неї варто забути назавжди і йти далі щоб не розмінювати свій дорогоцінний життєвий час за копійки.

  1. Плюси: безліч завдань на будь-який смак і колір. Не всі біржі можуть похвалитися такою кількістю. У багатьох сайтах відсутність замовлень - головна проблема.
  2. Мінуси: величезна кількість жмотів, які хочуть на халяву отримати текст або відгук на свій сайт. Є хороші замовлення, але конкуренція серед виконавців висока.

Заробіток на біржах фрілансу

Фріланс - це вже серйозно. Тут не працюють, а саме «заробляють» пристойні суми. Якщо ти: копірайтер, дизайнер, програміст, блогер або інший фахівець, тоді тобі треба на фріланс. Я почав свій шлях з біржі Freelancehunt як виконавець. Писав рекламні тексти. Зараз перебуваю по інший бік барикад. Тепер сам замовляю послуги.


Ось суми, які я сплачую фрілансерам в гривнях:


плюси:


  • платять як білій людині (наприклад, написання тексту довгою в 5000 знаків на біржі копірайту коштує 200 руб (80 грн), а мінімальна винагорода на фрілансі - 150 грн.
  • величезна кількість замовлень цілодобово
  • оплата без ризику «кидалова» через сейф (гроші блокуються біржею)

Мінуси: треба мати портфоліо і рейтинг для збільшення заробітку

Заробіток на форумах

Цей метод має на увазі отримання грошей за рекомендацію товару на форумі з посиланням на сайт замовника в кінці рекомендації. Спосіб розкрутки сайтів за допомогою форумів ще називають крауд-маркетингом. Для такого бізнесу потрібно спочатку створити по 2 аккаунта на на безлічі форумів. Далі йдеш на фріланс або на сайт ФорумОк і робиш ставки на замовлення. Одним аккаунтом ставиш запитання «де купити», а іншим відповідаєш на нього. На такий вид послуг в 2018-м величезний попит. Без грошей точно не залишишся.

Заробіток на просуванні сайтів

Всі хочуть отримувати прибуток зі своїх сайтів. Але для прибутку їм потрібні відвідувачі і грамотна презентація товару. Відвідувачів беруть з пошуку (Google і Yandex), з соціальних мереж, з форумів, про які ми вже говорили, з реклами на сайтах або реклами в тому ж Гугл з Яндексом.

Хто заробляє на розкручуванні сайтів:

  • SEO спеціаліст - просуває сайт в пошуковій видачі Google, Yandex або інших пошукових системах для збільшення числа відвідувачів (клієнтів).
  • SMM спеціаліст - розкручує сайт в соціальних мережах
  • Спеціаліст по контекстній рекламі - налаштовує рекламу в google adwords і Яндекс Директ
  • Інтернет-маркетолог - робить все можливе, щоб збільшити продажі на сайті. Шукає seo-шника і smm-ника, дає їм завдання. Працює з дизайнерами і програмістами для поліпшення роботи сайту. Це моя сьогоднішня робота.

Заробіток на особистому блозі або сайті

Це важкий заробіток в інтернеті. Але я його почав і не відступаю. Прибуток поки невеликий але перспективи величезні. У всіх вище перерахованих методах найбільше заробляють власники сайтів на відсотках за послуги і на рекламі. Вони отримують 10% мінімум з кожної угоди. Сайт work.ua бере з роботодавця мінімум 400 гривень за розміщення нової вакансії. А таких публікацій тисячі в день.

Сайт vktarget займається розкруткою (накруткою передплатників) в соц мережах. За один лайк, підписку або перегляд ролика в youtube вони беруть в середньому 1 рубль. Тепер дивись статистику за 24 години:


На блогах отримують гроші за:

  • показ реклами з оплатою за клік
  • партнерська реклама з оплатою відсотків з кожної покупки товару або послуги
  • розміщення статей (відгуки, огляди) і посилань на інші сайти
  • розкручений блог можна вигідно продати

Ось біржі, які дають заробляти на розміщенні статей і посилань в своєму сайті:

  • Сайт Ротапост. Це біржа, в якій замовляють в розкручених блогах статті або короткі постові. На прибуток впливає репутація і відвідуваність вашого ресурсу. Щоб заробляти, треба спочатку зареєструвати свій блог на біржі, потім зробити його видимим в каталозі Ротапост, щоб замовники могли давати вам пропозиції.
  • Блогун. Теж сайт з заробітком на розміщенні у себе постів, прес-релізів і постових. Перед додаванням сайту треба пройти жорстку модерацію. Кількість замовлень радує. Винагорода також залежить від репутації і відвідуваності блога.
  • Go Get Links - просування посиланнями. Вам платять гроші за те, що ви розміщуєте посилання в своєму раніше написаному тексті.

Рекомендую також партнерку Bosslike, яка дуже щедро платить за кожного партнера. Специфікація - розкрутка в соц мережах.


Швидко створити блог можна в сервісі Blogspot. Трохи довше за допомогою системи управління контентом WordPress (для сайту на вордпрес потрібно купувати домен і хостинг). Створення блоґу не важкий процес. Важко його розкрутити. З

Заробіток на покупці - продажі сайтів

Якщо ви вирішили зайнятися бізнесом в інтернеті, для цього вам стопудово потрібен сайт. Замість кількох років самостійної розкрутки нового сайту, (2 роки мінімум) люди купують готові на Telderi. Потім продають через них свій товар або послугу, або заробляють на рекламі, продовжуючи його розкручувати для отримання ще більшого прибутку. Багато хто купує, трохи доробляють, потім перепродують.

Реферальная програма

Реферали - люди, які перейшли по вашому спеціальному посиланню (приклад https://site.com/?r=855759) на сайт і що небудь там купили, або замовили послугу, або почали заробляти (сайти заробітку на лайках, репостах, відгуках, біржі копірайту, фріланс). За кожного такого клієнта нараховують відсоток. Якщо є можливість залучити багато трафіку (відвідувачів), тоді прибуток приємно вас порадує. Майже на кожному сайті зараз є реферальне посилання. Ваше завдання - знайти можливість залучити якомога більше відвідувачів. Таке посилання можна розмістити в своєму акаунті соц мережі, на блозі або форумі. Тут головне спочатку самому розібратися що і як і потім написати грамотний огляд з реферальним посиланням на потрібний сайт.

Налагодження та запуск реклами

Навчіться запускати рекламу в інтернеті. Наприклад в фейсбук, а конкретно - в ваш обліковий запис під символом шестерінки ви знайдете розділ для створення такої реклами - «Створити рекламу / управляти рекламою», називається ADS. Там можна запускати рекламу одночасно в фейсбук і інстаграм. Такі можливості пропонують також вконтакті, однокласниках та інших соц мережах. В гугл вже 100 років працює сервіс для реклами adwords (теж перейменовують ADS). Ставши професіоналом в налаштуванні реклами, ви зможете знаходити клієнтів на будь-який товар або послугу. Таким чином можна брати гроші з сайтів за свої послуги або ж заробляти відсотки з кожної угоди - «Арбітраж трафіку».

Лити трафік

Ставши хорошим арбітражніком, можна приступати до заробляння хороших грошей на партнерках (офферах). На спеціальних сайтах з партнерками ви знаходите хорошу пропозицію і ллєте на неї трафік (знаходите клієнтів), створюючи і запускаючи рекламні оголошення. На перший погляд ніби все ясно, але насправді поки темно. Тут треба бути дуже обережним з вибором продукту для реклами, грамотно вибирати цільову аудиторію (вік, стать, інтереси, місце проживання (таргетинг)). Величезну роль відіграє товар, якість сайту, а саме - посадкової сторінки, куди потрапляє відвідувач після кліка по рекламі. Має велике значення якість обслуговування клієнтів менеджерами, швидкість відповіді і так далі. Іноді, втративши один з таких факторів, ви просто даремно витратите гроші (зіллєте бюджет).

Джерела залучення клієнтів в інтернеті для заробітку

Взагалі то три попередні розділи тісно пов'язані між собою. Реферальні і партнерські програми, арбітраж трафіку, налаштування реклами - все це інструмент, щоб звести клієнта з продавцем. Джерела залучення клієнтів різні:

  • свій блог або сайт
  • реклама в соц мережах
  • реклама в пошуковій видачі
  • тізерна і банерна реклама на сайтах
  • замовні статті, огляди на блогах
  • рекламні відеоролики в youtube
  • повідомлення і теми в тематичних форумах
Джерел продукту або послуги, які можна продавати всього два:

  1. свої (на своєму сайті і на своєму складі)
  2. чужі (шукайте сайти - оффер (партнерки), де є купа пропозицій),

Заробіток на youtube

Такий варіант заробітку передбачає створення відеороликів на своєму каналі в youtube і їх подальшу розкрутку. Чим більше переглядів, тим більше грошей за перегляд реклами в ролику отримає влогер. Сьогодні відеоблогінг - дуже прибутковий бізнес. Але і конкуренція зашкалює. Цілі команди працюють над створенням нових матеріалів. Кожен день створюється понад 60 000 відеороликів. Якщо є бажання і досвід, тоді вперед. Мій досвід в цій справі маленький: створив кілька роликів для магазину ламінату. Свого каналу не було. Але безліч прочитаного мною матеріалу дозволяє зробити висновок, що при грамотному підході можна заробляти від 1000 дол на місяць вже через півроку.

Заробіток на особистому інтернет-магазині

Саме онлайн-магазини оплачують всі веселощі в інтернеті. Вони головне джерело грошей, які можна заробити начебто різними способами. Якщо вникати в суть, то весь заробіток зводиться до реклами продукту інтернет магазину або послуги. Копірайтери, seo-фахівці, дизайнери, програмісти, smm-маркетологи, власники новинних сайтів, сайтів з фільмами і тематичних блогів, навіть facebook та ролики в youtube - всю їх працю оплачує продаж реального товару. Якщо не буде продажів в інтернеті, вони закриються через кілька місяців.

Перед створенням свого інтернет магазину дуже важливо провести аналіз ринку. Зараз величезна конкуренція з будь-якого продукту. Виживають ті, у кого хороша ціна і є гроші на якісну рекламу + хороший сайт.

Варіанти створення інтернет-магазину:

  • Швидкий спосіб. Є спеціальні майданчики, які пропонують готові шаблони для створення свого онлайн-магазину. Треба платити раз на рік за їхні послуги. У такому випадку вся відповідальність за технічний стан сайту лежить на фахівцях майданчика. Вони роблять поновлення, виправляють помилки, стежать за роботою сайту. Сам власник магазину займається тільки продажами. Мінуси таких майданчиків - постійно просять грошей (за рекламу, за новий дизайн і так далі). Треба бути готовим до частих дзвінків з такими пропозиціями. А якщо не продовжувати послуги - тобі просто відключать магазин або залишать тільки мінімальні функції. Також у багатьох випадках дуже важко просувати такі магазини в пошуку (seo) через їх погануоптимізацію.
  • Створення магазину під ключ. Варіант передбачає замовлення свого незалежного сайту. Тут вже треба купувати домен і хороший хостинг, потрібен окремий фахівець або ціла команда, яка буде стежити за працездатністю магазину. Якщо магазин треба невеликий, можна створити його за допомогою wordpress.

Як і у випадку з блогом, інтернет-магазин треба розкручувати. Без реклами ніщо не продається. Люди повинні знати про товар і довіряти йому.

Продаж особистих уроків

Якщо ви фахівець у своїй галузі, створіть електронну книгу або тренінг. Запропонуйте купити його читачам вашого блогу чи глядачам Youtube каналу. Такий заробіток в інтернеті дуже значний. Але і сил вимагає багато. Ви можете писати статті з посиланням на електронний продукт і навіть організувати партнерську програму, де будете виплачувати винагороду іншим блогерам за продаж вашого уроку. Такий підхід реально прибутковий.

А може ви письменник?

Тоді що вам заважає продавати свої книги в інтернет-магазинах книг, сайті Kindle від Amazon, порталах (як приклад - Український Авторський Портал), на своєму блозі або акаунті в соц. мережі? Не обов'язково в наш час публікувати книгу на папері. Це довго і витратно. Століття цифрових технологій дозволяє добится успіху в лічені дні.

Посередник в грузо перевезеннях

Якщо ви крутий логіст, можете давати послуги з пошуку вантажних автомобілів для фірм. Є багато сайтів, де ви спокійно і без великих вкладень можете приступити до справи. А справа то прибуткова.

Заробіток шляхом скачування ігор і додатків на смартфони

Відверто скажу, що це 100% лохотрон. Платять копійки за проведення часу в грі і за скачування нового додатка і одночасно намагаються розвести тебе на покупку тієї самої гри або того самого додатка. Заплатять 5 гривень максимум. Вони розраховують, що ти втягнешся в гру і будеш платити за нові шмотки свого героя.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно вибрати хостинг

 Правильний вибір хостингу для вашого сайту може бути складним процесом, і ви не повинні сприймати його легковажно. Отже, які фактори ви повинні враховувати при виборі веб-хостингу? У цій статті описані корисні поради щодо вибору кращого хостинг-провайдера: швидкість надійність безпека З такою великою кількістю хостингових компаній нелегко дізнатися, з якою з них працювати, і це рішення не треба приймати навмання. Ваші потреби Вибір «кращого» хостингу буде залежати від його унікальних потреб. Наприклад, якщо ви хочете почати працювати з WordPress, вам краще всього вибрати хостинг , який популярний серед користувачів WordPress. Якщо ви плануєте запустити інтернет-магазин, вам знадобиться хост, який зможе розмістити програмне забезпечення і витримувати величезну кількість операцій. Перш ніж почати покупку веб-хостингу, сядьте і схематично розпишіть, що вам потрібно від нього. Розглянемо наступні питання: Який тип сайту ви будете створювати? Наприклад, ви будете працювати з WordPress або

Інтернет-магазин на wordpress. Чи варто?

 Застрягли і не знаєте, чи варто робити інтернет-магазин на wordpress? Звісно так! Раз ви шукаєте таку пораду, значить немає досвіду в створенні магазинів на фреймворках і немає бажання купувати «подобу магазину» на маркетплейсах. Я особисто створив кілька штук і вони нормально працюють ось уже 3 роки. Але тут є багато підводних каменів для початківців. Спочатку поговоримо про них, щоб потім не виникало сумнівів в неправильному старті. Хостинг Інтернет-магазин на wordpress з товаром від 5000 одиниць (з фільтрами) не спритно працювати на звичайному шаред хостингу. Тут хоча б мінімальний VPS треба. Але якщо у вас невеликий магазинчик - беріть середній тариф. Я останні 5 років використовую хостинг Україна . Більш детально описано в статті про хостинг для магазину на вордпрес + вукомерс . Установка Woocommerce Woocommerce - основний плагін, який перетворює звичайний сайт на вордпрес в інтернет магазин. Він мультифункціональний і повністю безкоштовний. Не ведіться на рекламу незрозумілих р

Як набрати підписників в інстаграм

 Коли справа доходить до розкрутки, не так легко буде набрати підписників в інстаграм в 2021 році, як це було в 2019 і в 2020-му. З більш ніж 1 мільярдом користувачів в місяць, ультра-розумним алгоритмом і безліччю креативних брендів, інстаграм - це дуже конкурентне місце, якщо ви хочете розширити свій аккаунт і збільшити кількість фоловерів. Тому, якщо ви дійсно хочете виділитися, показати свій бренд і залучити більше підписників в Instagram, вам потрібно працювати розумніше і старанніше. У статті ви дізнаєтеся про нові способи охоплення цільової аудиторії і залучення більшого числа читачів в Instagram: Отримайте більше підписників Інстаграм з фірмовим і повним профілем Якщо ви хочете отримати більше послідовників instagram на 2021 рік, вам потрібно звернути увагу на те, як виглядає ваш профіль Instagram в цілому. Ваша подача - це перша можливість зробити відмінне враження і спонукати людей натиснути кнопку «підписатися». А оскільки ваш профіль в Instagram стає таким же важливим, як